Европейският съюз обмисля предложение Руската селскостопанска банка да създаде дъщерно

...
Европейският съюз обмисля предложение Руската селскостопанска банка да създаде дъщерно
Коментари Харесай

ЕС обмисля отстъпки на Русия, за да спаси зърнения коридор в Черно море

Европейският съюз обмисля предложение Руската селскостопанска банка да сътвори дъщерно сдружение, с цел да се свърже още веднъж с световната финансова мрежа SWIFT, с цел да убеди Москва да продължи действието на зърнения кулоар. За това написа в. " Файненшъл таймс ", представен от " Ройтерс " в понеделник.

" Росселхозбанк " е под наказания поради войната в Украйна, което съгласно Москва блокира опциите й да изнася земеделска продукция, въпреки че съветският експорт на храни не е стеснен.

" Файненшъл таймс " написа, че дъщерното сдружение може да е решение, което да разреши да се отбрани черноморската договорка за зърно, която разрешава на Украйна да изнася храни на международните пазари.

Стъпката идва, откакто предходната седмица Русия съобщи, че не вижда причина да удължи действието на коридора след 17 юли, защото Западът действаше по " възмутим " метод във връзка с съглашението, макар че увери бедните страни, че съветският експорт на зърно ще продължи.

 Москва даде ултиматум за зърнения кулоар през Черно море Москва даде ултиматум за зърнения кулоар през Черно море

Планът на Москва, препоръчан посредством договаряния с посредничеството на Организация на обединените нации, ще разреши на банковото звено да обработва заплащания, свързани с износа на зърно, написа вестникът, цитирайки източници, осведомени с въпроса.

То ще може да употребява световната система за финансови известия SWIFT, която беше затворена за най-големите съветски банки след нахлуването в Украйна предходната година.

Сред най-големите аграрни производители в света, Русия и Украйна са съществени играчи на пазарите на зърно и маслодайни семена. Русия също е преобладаваща на пазара на торове.

Освен възобновяване на достъпа до SWIFT Русия се стреми и към обновяване на доставките на селскостопанска техника и елементи, както и към унищожаване на рестриктивните мерки върху застраховането и презастраховането, които също са обект на западни наказания.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР