Европейският съюз няма да наложи санкции на САЩ заради окончателно

...
Европейският съюз няма да наложи санкции на САЩ заради окончателно
Коментари Харесай

Кремъл провокира: ЕС няма да наложи контрасанкции на новите санкции на САЩ срещу Русия

Европейският съюз няма да наложи наказания на Съединени американски щати поради дефинитивно признатия при започване на август пакет от законодателни ограничения със наказания против Русия, Иран и Северна Корея. Това съобщи непрекъснатият представител на Русия в Европейски Съюз Владимир Чижов. Чижов приказва пред радио Sputink – една от двете съветски медии, категорично посочени от френския президент Емануел Макрон като " проводници на въздействие ", разпространяващи неистини.
Според Чижов диалогът по тематиката надалеч не е завършил и предстоят " сложни полемики ". Вероятно тези полемики ще влязат във етапа на " пазаренето ", което ще докара до отвод от потребление на някои принадлежности, въведени в американския законодателен пакет. Но за Европейски Съюз ще е мъчно да създаде единна позиция, счита съветският посланик.
Чижов смята и, че е допустимо новите американски наказания да повлияят на идните парламентарни избори в Германия, които ще се проведат на 24 септември. " Германия, посредством разнообразни свои политици, постоянно е подкрепяла " Северен поток 2 ", тъй като е наш главен сътрудник там ", сподели съветският посланик. Той мигновено подсети и, че някои политици в Германия към този момент са предложили да се премисли позицията на страната във връзка с анексирането на Крим от Русия, само че пък Берлин инициира удължение на глобите на Европейски Съюз против Русия във връзка с Крим – поради случая с турбините на Siemens, които са били изтъргувани за прилагане навръх Кримския полуостров, макар наложените от Европейски Съюз наказания.
Типично с тона на посланик, Чижов уточни, че Европейски Съюз е опитал да смекчи американските наказания и даде образци по какъв начин се е случило това. " Една от клаузите е от най-чувствителните, в това число за Русия – тя е за газопроводите. В първичния вид бе маркирано, че президентът на Съединени американски щати е „ задължен “ да предприеме съответните стъпки. От Европейски Съюз настояват, че посредством точно на тяхната възпитателна работа с американците глаголът " shall ", който в дадения подтекст се чете като „ задължен “, е заменен с глагола " may ", т.е. " може ", обясни съветският посланик.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР