Европейският съюз не е готов да се справи с и

...
Европейският съюз не е готов да се справи с и
Коментари Харесай

Гърция: Европа трябва да помогне на Турция за справяне с мигрантите

Европейският съюз не е подготвен да се оправи с и би трябвало да се опита да попречи на хората да бягат от възходящия, съобщи гръцкият министър на миграцията Нотис Митарачи, наблягайки, че блокът би трябвало да предложи повече поддръжка на Турция.

Митарарчи, който предходната седмица е подписал писмо с министри от други пет страни от Европейски Съюз, в което се споделя, че депортирането на неуспели лица, търсещи леговище, би трябвало да продължи макар борбите, сподели, че прекратяването на такова връщане „ ще изпрати неверно обръщение “.

„ Това би довело до повече хора, които се пробват да изоставен и да дойдат в Европейски Съюз “, сподели Митарачи пред Ройтерс.

Само че единството на шестимата подписали се разпадна до сряда, защото Германия и Холандия обявиха, че няма да правят депортации за момента.

Митарачи сподели, че Европейски Съюз би трябвало да предложи по -голяма поддръжка, с цел да помогне на Турция да смекчи натиска от повече идващи мигранти от Афганистан и сподели, че блокът не може да поеме друга рецесия, като тази, пред която беше изправен през 2015 година

" Абсолютно не, Европейски Съюз не е подготвен и няма потенциал да се оправи с друга огромна миграционна рецесия ", сподели той.
 Рекорд: 482-ма мигранти минаха Ламанша за ден Рекорд: 482-ма мигранти минаха Ламанша за ден
Рекорден брой мигранти прекосиха Ламанша от Франция единствено за един ден тази седмица, съобщи английското държавно управление в четвъртък. Министе...

Гърция беше на първа линия на миграционната рецесия в Европа преди шест години, защото близо милион души, най-вече от Сирия, Афганистан и Ирак, стигаха до отдалечени острови след рисковото прекосяване от крайбрежията на Турция с надуваеми лодки.

завоюваха неочаквани и мощни придобивки в акцията си за победа над държавното управление на Кабул, откогато ръководените от Съединени американски щати задгранични сили се изтеглят след 20-годишно наличие.

Много страни -членки на Европейски Съюз се тормозят, че развиването в Афганистан може да провокира повтаряне на миграционната рецесия в Европа през 2015 година, когато повече от милион души, множеството от които сирийци, афганистанци и иракчани, дойдоха в Европа, търсейки леговище.

" Ние сме загрижени за последствията от утежняването в Афганистан и по тази причина е доста сериозно и доста значимо Европейски Съюз да бъде самодеен при предотвратяването на такава рецесия ", сподели Митарачи.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР