Европейският съюз наложи санкции на високопоставени членове на руското правителство

...
Европейският съюз наложи санкции на високопоставени членове на руското правителство
Коментари Харесай

ЕС включи в санкциите Песков и ключови олигарси

Европейският съюз наложи наказания на високопоставени членове на съветското държавно управление и на съветски олигарси. Сред тях е и представителят на съветския президент Владимир Путин. Санкциите са част от следващия кръг санкции за нашествието в Украйна.

Блокът се насочи към някои от основните олигарси, упрекнати в поддръжка на режима на Путин и нашествието в Украйна предходната сряда.

Сред високопоставените персони са околните съдружници на Путин Игор Сечин, началник на държавния петролен колос Роснефт, и Николай Токарев, началник на тръбопровода Транснефт.

Санкциите засягат и още трима души, класирани измежду 10-те най-богати персони в Русия от Forbes: магнатът Алексей Мордашов, магнатът Алишер Усманов и предприемачът и другар на Путин Генадий Тимченко. Топбанкерите Михаил Фридман и Петр Авен също са глобени.

Дългодишният другар на Путин – Сергей Ролдугин, също влиза в листата. Той е упрекнат, че е оказал помощ за укриването на най-малко 2 милиарда $ през банки и офшорни компании като част от скритата финансова мрежа на Путин.

„ С тези спомагателни наказания се насочваме към всички, които имат забележителна икономическа роля в поддръжката на режима на Путин и се възползват финансово от системата “, сподели в изказване висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.

Освен основни олигарси глобите засягат и представителя на Путин Дмитрий Песков, който Западът вижда като „машина за дезинформация на Кремъл“. (БГНЕС)
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР