Европейският съюз иска да мобилизира до 300 млрд. евро финансиране

...
Европейският съюз иска да мобилизира до 300 млрд. евро финансиране
Коментари Харесай

ЕС планира да мобилизира 300 млрд. евро за инвестиции по света, за да съперничи на Китай

Европейският съюз желае да активизира до 300 милиарда евро финансиране за инфраструктурни и други планове в границите на проект, наименуван " Глобална врата " (Global Gateway) в отговор на китайската самодейност " Един пояс, веднъж " (ЕПЕП), заяви в. " Файненшъл таймс ".

Проектодокументът на Европейската комисия, забелязан от " Файненшъл таймс ", допуска, че упоритостите на Европейски Съюз ще разчитат мощно на активизиране на присъединяване на частния бранш, както и на държавни вложения, съчетавайки финансови приноси от разнообразни страни-членки на блока.

Изданието показва, че сумата ще бъде отпусната в границите на новата тактика до 2027 година Привличането на средствата се възнамерява да стане от фондовете на Европейски Съюз, лични средства на страните-членки, европейските финансови институции и националните банки за развиване. Предвижда се също да се " направи опит да се активизират финанси и експертиза от частния бранш ", сочи документът. Европейска комисия ще показа публично самодейността в сряда. Около 135 милиарда евро ще бъдат привлечени посредством Европейския фонд за стабилно развиване.

" Файненшъл таймс " показва, че главната цел на Европейски Съюз е да ускори присъединяване си в планове в разрастващи се страни, противодействайки на китайската самодейност ЕПЕП, посредством която Пекин разгръща въздействието си по света.

Инициативата " Глобална врата " не е категорично дефинирана като опция на китайските планове, само че проектодокументът акцентира, че тя ще обезпечи " основана на полезности " алтернатива и " етичен метод ".

" Предлагайки положителен избор за световно инфраструктурно развиване, " Глобална врата " ще влага в интернационалната непоклатимост и съдействие и ще показва по какъв начин демократичните полезности оферират предвидимост и правдивост, резистентност за сътрудниците и дълготрайни изгоди за хората по света ", се показва в проектодокумента.

Според изданието съществени сфери на европейски вложения в границите на новата тактика ще станат дигитализацията, опазването на здравето, климатът, енергетиката и превозът, а също по този начин научните проучвания и образованието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР