Европейският съюз и Сърбия с предупреждение за очаквано покачване на

...
Европейският съюз и Сърбия с предупреждение за очаквано покачване на
Коментари Харесай

От днес полицията в Косово ще глобява за сръбски номера на коли

Европейският съюз и Сърбия с предизвестие за предстоящо повишаване на напрежението в Косово, след вчерашния неуспех на договарянията сред Белград и Прищина за регистрационните номера.

След през целия ден диалози сред сръбския президент Александър Вучич и косовския министър председател Албин Курти, с посредничеството на първия посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел, двете страни по този начин и реализираха единодушие по тематиката. Косовските управляващи упорстват сръбското етническо малцинство да се откаже от регистрационните табели на коли, издадени от Белград.

От през днешния ден полицията в Северно Косово ще глобява със 150 евро водачите, които не са сменили номерата си с косовски. Очаква се това да докара до конфликти. Около 50 хиляди сърби живеят на територията на непризнатото от Белград Косово.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че би трябвало да бъдат положени всички старания, с цел да не се стигне до ескалация на напрежението. Около 3700 миротворци от Пакта не престават да са ситуирани на територията на Косово.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР