Европейският съюз и програмата за инвестиции в енергетиката, основана от

...
Европейският съюз и програмата за инвестиции в енергетиката, основана от
Коментари Харесай

Бил Гейтс и ЕС обещават да подпомогнат с 1 млрд. долара зелените технологии

Европейският съюз и програмата за вложения в енергетиката, учредена от Бил Гейтс, възнамеряват да съберат близо 1 милиард $ за развиване на нисковъглеродни технологии, на каквито Европа разчита за реализиране на задачите си региона на климата, заяви Европейската комисия, представена от Ройтерс.

Партньорството планува програмата " Брейктру Енерджи " ( " Енергиен пробив " ), учредена от Бил Гейтс, да употребява частен капитал и средства от филантропи, които да са съизмерими с финансирането, обезпечено от Европейски Съюз.

Целта е дружно да бъдат набрани към 820 милиона евро(1 милиард долара) от 2022 година до 2026 година

Помощта е ориентирана към водородните излъчвания от възобновими енергийни източници, по-екологични горива за авиацията, технологии за хващане на въглеродни излъчвания от атмосферата и дълготрайно предпазване на сила, заяви Европейска комисия.

Тези технологии се считат за основни за понижаване на нездравословните излъчвания, изхвърляни от браншове като тежката промишленост и авиацията, само че остават прекомерно скъпи, с цел да получат разпространяване, без финансово подкрепяне, в конкуренция с по-евтините изкопаеми горива, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР