Европейският съюз готви седми пакет от санкции срещу Москва, но

...
Европейският съюз готви седми пакет от санкции срещу Москва, но
Коментари Харесай

Премиерът на Чехия: Новите санкции на ЕС срещу Русия няма да включват руския газ

Европейският съюз готви седми пакет от наказания против Москва, само че в него няма да има ограничавания върху доставките на съветски газ, тъй като прекомерно доста страни от Европейски Съюз не могат бързо да се приспособят към тях. Това съобщи в изявление за Ройтерс чешкият министър председател Петър Фиала. По думите му глобите против Русия, които в този момент се доработват от Европейска комисия, ще включват възбрана за импорт на съветско злато, разширение на листата на стоките с двойно предопределение, неразрешени за експорт в с в Русия, и ще бъдат ориентирани против повече физически лица.

Европейска комисия се чака да показа пакета от наказания в околните дни и незабавно по-късно страните членки ще могат да го одобрят, сподели Фиала.

" Готви се седми пакет от наказания и аз мисля, че това е верният курс ", сподели Фиала, говорейки от офиса с в Прага.

Според него включването на енергетиката в пакета " несъмнено е проблем, тъй като би трябвало да се съблюдава правилото, че глобите би трябвало да има по-голямо влияние върху Русия, в сравнение с върху страните, които ги постановат ". Фиала сподели, че няма късмет газът да бъде включен в новия пакет. Мисля, че не трябва да бъде в този пакет, тъй като има редица страни, които зависят от съветския газ за съвсем всички свои потребности ", сподели той.

Чехия е ротационен ръководител на Европейски Съюз от 1 юли и е една от страните, които съвсем напълно зависят от съветския газ. Преди Москва да нападне Украйна Европейски Съюз разчиташе на Русия за 40 % от газа си.

Фиала сподели, че чехите вършат всичко допустимо да понижат зависимостта си от съветските енергоносители, само че " това няма да стане тази зима ".

Чешкият министър председател сподели също, че Европа би трябвало да е подготвена за опцията, че подаването на газ по " Северен поток 1 " няма да бъде възобновено, и да търси други възможности източници за доставка, като втечнения газ, а също по този начин да е подготвена да си поделя доставки.

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР