Европейският съюз глоби технологичната корпорация Мета, компанията собственик на Фейсбук,

...
Европейският съюз глоби технологичната корпорация Мета, компанията собственик на Фейсбук,
Коментари Харесай

ЕС глоби Мета с рекордните 1,2 млрд. евро, изпращала поверителни данни към САЩ

Европейският съюз санкции софтуерната корпорация " Мета ", компанията притежател на " Facebook ", с рекордните 1,2 милиарда евро (1,3 милиарда долара) поради нарушавания при поверителността на данни. Освен това на компанията е даден краен период, с цел да спре изпращането на данните към Съединени американски щати, защото съгласно ирландската Комисия за отбрана на персоналните данни (която дава отговор за активността на " Мета " в Европа, защото нейното поделение е основано там, бел. ред.) тя не е съумяла да отбрани персоналната информация от американски служби за сигурност, заяви Блумбърг.

Продължаващите прехвърляния на данни от обществената мрежа към Съединени американски щати не са адресирали " рисковете за главните права и свободи “ на хората, чиито данни са трансферирани през Атлантика, гласи оповестеното през днешния ден решение на ирландската Комисия за отбрана на данните.

Това не е първият път, в който ирландският регулатор глобява " Мета ". В допълнение към в този момент наложената санкция, органът е дал на компанията период от 5 месеца, с цел да " прекрати всяко бъдещо прекачване на персонални данни към Съединени американски щати “ и шест месеца да спре " противозаконното обработка, в това число предпазване, в Съединени американски щати " на трансферирани персонални данни от страни-членки на Европейски Съюз.

През 2020 година висшият съд на Европейски Съюз анулира пакт сред блока и Съединени американски щати, регулиращ трансатлантическите потоци от данни поради опасения, че данните на жителите не са подсигурени, откакто дойдат на сървърите в Съединени американски щати. Съмненията по отношение на американската отбрана на персоналните данни бързо доведоха до предварителна заповед от ирландските управляващи, съгласно която обществената мрежа " Facebook “ не може да реалокира данни в Съединени американски щати, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР