Eвропейският съюз(ЕС) планира да намали въглеродните си емисии с 90

...
Eвропейският съюз(ЕС) планира да намали въглеродните си емисии с 90
Коментари Харесай

Улавянето и складирането на въглеродни емисии - климатична панацея или обикновена измама?

Eвропейският съюз(ЕС) възнамерява да понижи въглеродните си излъчвания с 90 на 100 до 2040 година, а доникъде на века даже да стане въглеродно безпристрастен. Амбициозна цел, която минава както през действителното понижаване на излъчванията, по този начин и през улавянето им преди да бъдат изпуснати в атмосферата и складирането им подземен в изчерпани газови залежи и други подобаващи " хранилища ".

За да реализира задачата 2040, Европейски Съюз би трябвало да улавя 50 милиона тона въглероден диоксид годишно до 2030 година, след което последователно да усилва размера до 280 милиона тона през 2040 година Около 25 на 100 от тях би трябвало да се състоят от въглеродни излъчвания, към този момент изпуснати в атмосферата.

Според Лина Страндвег Нагел от фондация " Белона " това е извънредно амбициозна стратегия, която може да бъде осъществена, единствено в случай че е подплатена от съответните ограничения и тласъци за развиването на същински пазар за хващане и депозиране на въглерод, написа профилираното издание " Кемистри уърлд ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР