Европейският съюз (ЕС) е отворен за преговори с Руската федерация

...
Европейският съюз (ЕС) е отворен за преговори с Руската федерация
Коментари Харесай

Борел: Европейският съюз е отворен за преговори с Руската федерация за Украйна

Европейският съюз (ЕС) е отворен за договаряния с Руската федерация за Украйна, само че не отбелязва съответното предпочитание на Русия, която има намерение да продължи специфичната военна интервенция (СВО) на територията на някогашната руска република. Това сподели висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел в своя колонка, оповестена в петък в австрийския вестник Der Standard.

„ Докато европейците постоянно са отворени за всеки, който съществено се пробва да постави изпитание за преустановяване на украинския спор на масата за договаряния, Русия до момента даде да се разбере, че ще продължи специфичната военна интервенция “, написа той. Докато волята на управлението на Руската федерация не се промени, Европейски Съюз би трябвало да изхожда от обстоятелството, че единственият метод за разрешаване на спора е да " обезпечи на Украйна средствата, нужни за изгонването " на Русия от нейната територия, добави още Борел.

Руският президент Владимир Путин разгласи на 24 февруари 2022 година провеждането на специфична военна интервенция по отношение на молбата на водачите на републиките на Донбас за помощ. Той акцентира, че проектите на Москва не включват окупация на украински територии, а задачите са демилитаризация и денацификация на страната. Западът, в отговор на решението на Русия, стартира последователно да вкарва голям брой огромни наказания против нея, а също по този начин стартира да доставя оръжие и военна техника на Киев за суми, оценени на този стадий в десетки милиарди долари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР