Европейският съюз е взел решение да изключи осем държави, включително

...
Европейският съюз е взел решение да изключи осем държави, включително
Коментари Харесай

ЕС премахна осем страни от черния списък на държавите - данъчни убежища

Европейският съюз е взел решение да изключи осем страни, в това число Панама и Южна Корея, от своя нов " черен лист " на дестинации, считани за данъчно леговище, оповестява организация Франс прес, цитирайки европейски източник.

Останалите страни, които са били отстранени от листата на Европейски Съюз, са Обединените арабски емирства, Тунис, Монголия, Макау, Гренада и Барбадос. Това става факт единствено няколко седмици откакто единният блок показа своя автентичен лист, включващ 17 страни отвън Европейски Съюз, считани за данъчен парадайс.

Днешното решение е реалност, откакто тези осем страни са поели ангажимент да адресират изразените от Европейски Съюз опасения.

Осем юрисдикции са отстранени от листата на Европейски Съюз на юрисдикциите, които не желаят съдействие във връзка с данъчната политика, в резултат на задължения, поети на високо политическо ниво за превъзмогване на загрижеността на Европейския съюз, се показва в публично изказване на Европейски Съюз, представено от Франс прес.

Тези осем страни ще бъдат сложени в така наречен " сив лист " на страните, които са поели неконкретни задължения към Европейски Съюз за промени на данъчното им законодателство.

Решението евентуално ще докара до рецензии от страна на редица деятели, които настояват, че задължението на Европейски Съюз да се оправи с избягването на данъчно облагане след абсурда от предходната година с така наречен " Панамски бумаги " към този момент е измършавял.

С това свое решение Европейски Съюз към този момент има едвам девет юрисдикции, влизащи в " черния данъчен лист ", а точно: Американско Самоа, Бахрейн, Гуам, Маршалови острови, Намибия, Палау, Сейнт Лусия, Самоа и Тринидад и Тобаго.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР