Eвропейският съюз е добре подготвен в случай на пълно спиране

...
Eвропейският съюз е добре подготвен в случай на пълно спиране
Коментари Харесай

ЕС е „добре подготвен“ за пълно спиране на руския газ

Eвропейският съюз е " добре квалифициран " при положение на цялостно прекъсване на доставките на съветски газ, с помощта на потенциала за предпазване и ограниченията за икономисване на сила.
Това сподели европейският комисар по стопанската система Паоло Джентилони, представен от Франс прес.

 
Путин прави още една стъпка към спиране на доставките. Това би било нарушаване на договорите. Всички се надяват, че няма да се случи. Ако се случи, ясно е, че ще има последици, само че ние се приготвяме от месеци за този риск. Не би трябвало да го подценяваме, само че сигурно няма да се уплашим.
Паоло Джентилони, еврокомисар по стопанската система

Еврокомисарят добави, че газовите залежи в Европейския съюз са запълнени до към 80% с помощта на диверсификацията на доставките на синьо гориво.
Експерти считат, че Русия употребява прекъсването на доставките като инструмент от хибридната си война против Европа.

 
Това е последваща стъпка в икономическата война против Европа. Русия беше благонадежден снабдител на сила до предходната година. И даже през Студената война руснаците доставяха газ на Германия. Но като част от нашествието в Украйна те продължиха да лимитират доставките на газ за Европа. Това е единствено последният поврат в някаква огромна игра, навлизаща в зимата, където те съществено лимитират газа още повече със прекъсването на " Северен поток 1 ".
Нейтън Пайпър, енергиен експерт 

" Газпром " спря за неопределен срок доставките на природен газ по газопровода " Северен поток " за Германия. Тръбата трябваше да проработи на 3 септември, след 3-дневно спиране за профилактика. Руската компания обаче заяви, че при прегледа е бил открит теч на масло. Специалисти от " Сименс " са удостоверили повредата, само че са прецизирали, че преди при сходно приключване не се е стигало до прекъсване на газоподаването.
По-късно " Газпром " заяви, че ще достави в събота през Украйна 42.7 млн. куб. метра природен газ за Европа. Обемът обаче не е задоволителен да компенсира изчезналия газ, който се очакваше да потече по " Северен поток 1 ".

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР