Европейският съюз даде на специалните турски маслини Milas Yagli Zeytini

...
Европейският съюз даде на специалните турски маслини Milas Yagli Zeytini
Коментари Харесай

ЕС предоставя защита на турските маслини Милас

Европейският съюз даде на специфичните турски маслини Milas Yagli Zeytini статут на предпазено название за генезис (ЗНП), съобщи Анадолската организация.

„ Защитеното название за генезис Milas Yagli Zeytini обгръща трапезни маслини от сорта Memecik, отглеждани в окръг Милас “ покрай Егейско море, изясни Европейската комисия в известието за решението.

Маслините бяха избрани като предпазени заради тяхното качество, „ тясно обвързвано с климатичните условия на района и с локалното ноу-хау за ферментирането им в саламура и консервирането им „ със зехтин, получен от маслини от сорта Memecik и резенчета свеж лимон “, се прибавя в решението.

Това е 13-ият турски хранителен артикул, който получава отбрана от Европейски Съюз , в това число лешниците Giresun Tombul Findigi от района на Черно море, наровете Suruc Nari от Шанлъурфа и десертите кюнефе от Антакия и саралия от Газиантеп.

Европейският съюз поддържа указател за наименованията на селскостопанските артикули, храни и питиета, които се употребяват със протекция в целия съюз, включващ географски инструкции, качество на продуктите и правни принадлежности за отбрана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР