Европейският съд по правата на човека оправда Асен Генов за

...
Европейският съд по правата на човека оправда Асен Генов за
Коментари Харесай

ЕСПЧ оправда Асен Генов за изрисуването на паметника пред централата на БСП

Европейският съд по правата на индивида оправда Асен Генов за изрисуването със спрейове на паметника пред централата на Българска социалистическа партия на ул. " Позитано ” 20 в София през 2013 година.

" За мен е значимо, че това решение демонстрира, че свободата на словото е позволена и ненаказуема ”, показа пред Нова телевизия Генов след решението на Европейски съд по правата на човека.

Припомняме, че през 2021 година Европейски съд по правата на човека осъди България да заплати малко над 12 000 евро по дело, заведено от Генов. Държавата беше изпратена на съд след признаването на виновност, че на 7 ноември 2013 година паметникът пред централата на Българска социалистическа партия е оцветен.

" Реално, решението преди 10 години ние да бъдем наказани беше илюстрация по какъв начин работи правораздаването у нас. В последна сметка, това действие не застрашаваше никого. Европейски съд по правата на човека оправда присъдата. А 10 години по-късно справедливостта спечелва и съдът анулира остарялата присъда, като класифицира активността като израз на политически убеждения ”, акцентира Генов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР