Европейският съд по правата на човека е поискал обяснения от

...
Европейският съд по правата на човека е поискал обяснения от
Коментари Харесай

Москва ще дава обяснения за конфликта с Украйна пред ЕСПЧ

Европейският съд по правата на индивида е изискал пояснения от Москва поради спора с Украйна, който стартира преди седмица в Керченския пролив.
Европейският съд по правата на индивида, беше сезиран през вчерашния ден от Украйна по отношение на спора с Русия в Азовско море. От Европейски съд по правата на човека са изпратили публични въпроси на Москва, давайки й период до понеделник да показа отговори, оповестява Българска национална телевизия.

Украйна изиска Европейският съд по правата на индивида да уточни на страните какви краткотрайни ограничения би трябвало да бъдат признати, с цел да се предпазят ползите на страните. Това е " незабавна процедура ", която се ползва " единствено в случаите, когато има непосреден риск от непоправими вреди ", означи съдът.

" Украинското държавно управление изиска особено Русия да окаже незабавна здравна помощ на ранените моряци и да даде информация за здравословното положение на украинските екипажи, за мястото на задържането им и медицинските грижи, които им се оказват ", акцентира Европейският съд по правата на индивида.

Киев упорства 24-те моряци от украинския военноморски флот, хванати в неделя, трима от които са ранени, да бъдат третирани като военнопленници в сходство с разпоредбите на Женевската спогодба от 1949 година, както и неотложно да бъдат репатрирани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР