Европейският пазар е интегриран, така че, ако Русия спре потока

...
Европейският пазар е интегриран, така че, ако Русия спре потока
Коментари Харесай

Бивш министър: Ако Русия спре газта, България ще е в добра позиция, защото използва малко газ

Европейският пазар е интегриран, тъй че, в случай че Русия спре потока на газ, ние няма да плащаме в България цени друго, в сравнение с останалите. България в доста добра позиция, тъй като използваме малко газ. България е ниско подвластно от газ и това е доста значимо да се разбере, което ни слага в положително състояние при внезапно понижаване на газта. Това сподели някогашният министър на околната среда и водите Юлиан Попов по Нова Тв.

Ние имаме нужната инфраструктура огромна част от тази газ да бъде импортиран от други места. До зимата би могло да се диверсифицират огромна част от доставките на газ. Освен това доста от нещата, които би трябвало да се създадат, свързани с потреблението на газ, е доста значимо да се създадат, такива, които са свързани с енергийна успеваемост и с смяна на горива, които използваме. В момента е необходимо България да стартира незабавно да извършва тактика, която е военно- краткотрайна тактика за резистентност на ресурсите, която обгръща всичко - лампите тук, здания, транспортни средства. Тази тактика би трябвало да започва по един безреден метод и по-късно да се структурира, добави Попов.

Необходимо е 14% понижаване на газовото ползване за приложимост на европейско ниво а това е нещо, което може незабавно да се направи, това е доста лесна процедура. 14% инспекция на парното отопление, инспекция да се види дали работи ли не работи, 10% понижение на силата, която отива в отопление и по този начин нататък. Възможностите са мното, имаме потребност от един пакет от 100 ограничения, които незабавно да стартират да се извършват. Не би трябвало обаче да чакаме втечнения газ да замести ограничението на газта, а да направим така, че да ограничим използването на газ, сподели още Юлиан Попов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР