Европейският парламент заплаши да предприеме правни действия срещу Европейската комисия

...
Европейският парламент заплаши да предприеме правни действия срещу Европейската комисия
Коментари Харесай

Евродепутатите обмислят правни действия срещу ЕК заради парите за Унгария

Европейският парламент заплаши да предприеме правни дейности против Европейската комисия поради отблокирането на 10 милиарда евро от замразени кохезионни фондове за Унгария. В резолюция депутатите осъдиха решението на Комисията и обявиха, че Унгария не е изпълнила условията за самостоятелност на правосъдната система. Текстът бе подсилен от внушително болшинство.

 
Все още виждаме, че има голяма опасност за върховенството на закона, да вземем за пример независимостта на правосъдната система в Унгария, и по тази причина е неправилна стъпка частичното топене на средствата в този миг. Би било още по-лоша стъпка да се размразят спомагателни средства. Ние поддържаме изправянето на Комисията пред Съда на Европейски Съюз по този проблем.
Тери Райнтке – евродепутат от Зелени/ЕСА

В момента Брюксел удържа над 20 милиарда евро от фондовете за доближаване и възобновяване на Унгария. Будапеща упорства всички пари да бъдат размразени. Но в своята резолюция депутатите споделят, че „ по никакъв метод Европейски Съюз не може да се поддаде на изнудване “ и приканват държавите-членки да застанат твърдо против ветото на Виктор Орбан.

 
Всички са недоволни от метода, по който Комисията и Съветът се оправят със обстановката. Резултатът от това е, че цяла Европа и Украйна са държани като заложници от един човек – господин Орбан.
Софи инт Велд – евродепутат от „ Обнови Европа “

Управляващата партия в Унгария отхвърли рецензиите. Смята, че Европейският парламент е привързан.

 
Очевидно в този парламент има хора, които не желаят съглашение сред Комисията и унгарското държавно управление. Които не се интересуват от детайлите, от обстоятелствата и действителността. Те са толкоз непреклонни и толкоз гневно срещу Унгария и Орбан, че действителността към този момент няма значение за тях.
Балаш Хидвеги – маджарски евродепутат

Председателят на Европейска комисия съобщи, че частичното разпределяне на средства за Унгария е целесъобразно. Фон дер Лайен акцентира, че останалите 20 милиарда евро зависят от промените за справяне с спор на ползи, отбрана на правата на LGBT общността и гарантиране на достъп до леговище. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР