Европейският парламент ще обсъди тази вечер въпроса с издаването на

...
Европейският парламент ще обсъди тази вечер въпроса с издаването на
Коментари Харесай

Европарламентът ще призове за забрана на златните паспорти в съюза

Европейският парламент ще разиска довечера въпроса с издаването на така наречен " златни " паспорти, които се дават на чужденци против вложения.

Очаква се да бъде насочен апел за възбрана на тези паспорти и за общоевропейски правила за " златните " визи, с въвеждане на строго ограничаване на ролята на медиаторите. Утре Екологичен потенциал ще гласоподава резолюция, в която се показва, че " златните " паспорти са етично, правно и стопански неприемливи, пораждат опасност за сигурността, подкопават същността на поданството на Европейски Съюз и следва да бъдат неразрешени, заяви Българска телеграфна агенция.

Отчита се, че непознатите страни, чиито жители се употребяват от безвизов достъп при пътешестване до Европейски Съюз, също би трябвало да прекратят схемите за издаване на " златни " паспорти. Екологичен потенциал отбелязва, че на 25 февруари поради съветското навлизане в Украйна ръководителите на Европейската комисия, Франция, Германия, Италия, Англия, Канада и Съединени американски щати взеха решение да подхващат ограничения за ограничение на достъпа на заможни руснаци до " златни " паспорти.

Очаква се евродепутатите да изискат от Европейска комисия да приготви законопроект за въвеждане на налог върху непознатите вложения, строги цялостни инспекции и условия за физическо наличие в Европейски Съюз на претендентите за " златни " визи, както и правила за активността на медиаторите при издаването на такива визи.

Варианти за противопоставяне на внезапното повишаване на цените на силата и манипулирането на пазара на газ, както и възможностите за справяне с възходящия брой украински бежанци са друга основна тематика, заложена в дневния ред на европарламента утер.

В сряда се планува евродепутатите да обсъдят ограничения против външната интервенция в европейския либерален развой. Сред квалифицираните ограничения са санкции при задграничната интервенция и разпространяване на дезинформация, както и въвеждане на по-строги правила за обществените мрежи.

В черновата на резолюцията се упорства за изясняване на връзките сред някои европейски политически партии и Русия, както и за възбрана за финансиране от страни отвън Европейски Съюз на европейски национални партии. Очаква се евродепутатите да предложат да се затрудни наемането на работа на някогашни европейски висши политици в чужбина.

Също в сряда Екологичен потенциал ще разисква насоките, признати от Европейска комисия за осъществяване на разпоредбите за обвързване на бюджетните разноски със законността. Очаква се евродепутатите да повторят апела към комисията за незабавни дейности в отбрана на европейския бюджет
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР