Европейският парламент ще обсъди и гласува доклада за напредъка на

...
Европейският парламент ще обсъди и гласува доклада за напредъка на
Коментари Харесай

Европарламентът гласува доклада за напредъка на РСМ и Албания по пътя им към ЕС

Европейският парламент ще разиска и гласоподава отчета за напредъка на Северна Македония и Албания по пътя им към Европейския съюз. Внесените от петима евродепутати ремонти с рецензии против българското държавно управление няма да бъдат оттеглени, стана ясно през вчерашния ден.

По този мотив евродепутатът Петър Витанов от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, където са множеството подкрепящи поправката, съобщи пред „ Хоризонт “:

„ Казах, че едностранчива и че изпраща сигнал, като че ли позицията на Северна Македония е по-важна от всички терзания на българските ѝ сътрудници. Призовах тя да бъде оттеглена или споделих, в случай че не бъде изтеглена, приканвам всеки един от вас, приятели, да не я поддържа. Ние ще създадем и вършим към този момент акция, с цел да убедим колкото се може повече социалисти да не я поддържат.

Във импортираната корекция представители на българското държавно управление са упрекнати в „ провокативни изказвания по исторически въпроси “, засягащи Северна Македония и „ българските управляващи се приканват да се въздържат от сходни изказвания, макар продължаващата предизборна акция в България “.

Докладчикът за Северна Македония Илхан Кючюк към този момент съобщи, че неговата група „ Обнови Европа “, няма да поддържа поправката.

Пред БНР той акцентира:

„ Ние призоваваме в самия отчет като централен детайл  добросъседските връзки сред Република Северна Македония и Република България да бъдат в дух на другарство, доброжелателност за да се построяват бъдещи, инфраструктурни и районни планове, които имат значение за взаимното общуване “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР