Европейският парламент провежда окончателното си гласуване във вторник дали да

...
Европейският парламент провежда окончателното си гласуване във вторник дали да
Коментари Харесай

Европейският парламент ще гласува окончателно най-голямата европейска политика в областта на климата

Европейският парламент организира окончателното си гласоподаване във вторник дали да утвърди широкообхватни промени, с цел да създадат политиките на Европейски Съюз във връзка с изменението на климата по-амбициозни, в това число надграждане на въглеродния пазар на блока, написа, цитирайки Ройтерс. Европейският въглероден пазар принуждава електроцентралите и фабриките да купуват разрешителни за CO2, когато замърсяват. Тя е понижила излъчванията на тези браншове с 43% от 2005 година насам, само че е изправена пред актуализация, с цел да реализира по-амбициозни цели на Европейски Съюз във връзка с изменението на климата. Парламентът ще гласоподава съглашение, контрактувано предходната година от договарящите от страните от Европейски Съюз и Парламента за реформиране на въглеродния пазар и понижаване на излъчванията с 62% от равнищата от 2005 година до 2030 година
С новите правила инсталациите последователно ще изгубят безплатните разрешителни за CO2, които получават сега до 2034 година. Мерките също ще принудят корабите да стартират да заплащат за своите излъчвания от 2024 година. Законодателите ще гласоподават и за първия в света проект на Европейски Съюз за налагане на налози върху CO2 върху вносни артикули, в това число стомана и цимент от 2026 година, политика, предопределена да сложи европейските и задграничните компании на равни позиции. Законите към момента се нуждаят от дефинитивно утвърждение от страните от Европейски Съюз, които ще ги оценят през идващите няколко седмици, преди да влязат в действие. Това утвърждение нормално е условност, която минава през авансово контрактувани покупко-продажби без промени, само че процесът беше подложен под въпрос, откакто Германия се опълчи в последния миг на друга политика за последователно унищожаване на коли, задвижвани с изкопаеми горива.
Петер Лизе, водещият договарящ на Екологичен потенциал за промяната на въглеродния пазар, сподели, че политиката ще обезпечи почти 25 пъти повече спестявания на CO2 през това десетилетие от рестриктивните мерки на Европейски Съюз за излъчванията на CO2 от коли. „ За климата единствено Схемата за търговия с излъчвания е по-важна от всички останали файлове дружно “, сподели той, представен от Ройтерс. Цената на въглеродните разрешителни в Европейски Съюз скочи през последните години, подтиквана от упованието на промените. Приходите от въглеродния пазар се връщат на държавните управления на страните от Европейски Съюз за вложение в ограничения за климата. Референтната цена на въглерода в Европейски Съюз се търгуваше на към 93 евро за звук CO2 в понеделник, като се е нараснала съвсем четири пъти от началото на 2020 година и доближи 100 евро за звук за първи път през февруари. Европейски Съюз също по този начин ще започва нов въглероден пазар, обхващащ снабдители на горива, употребявани в коли и здания през 2027 година, плюс Социален климатичен фонд на Европейски Съюз от 86,7 милиарда евро, с цел да помогне на потребителите да се оправят с разноските.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР