Европейският парламент прокара резолюция, с която призова страните членки да

...
Европейският парламент прокара резолюция, с която призова страните членки да
Коментари Харесай

ЕП призна Гуайдо за президент на Венецуела

Европейският парламент прокара резолюция, с която прикани страните членки да признаят опозиционния водач Хуан Гуайдо за президент на Венецуела, заяви EU Observer.
Европейският парламент към този момент избра Гуайдо за законен и краткотрайно изпълняващ длъжността президент на Венецуела в сходство с конституцията. Екологичен потенциал прикани страните – членки да признаят легитимността на Гуайдо, с цел да се стигне до нови демократични избори в страната.

Резолюцията беше подкрепена от 439 европейски депутати. Срещу нея гласоподаваха 104, а 88 се въздържаха.

Европейските депутати потвърдиха поддръжката си към венецуелския парламент, като единствения законен либерален орган в страната, чиято власт би трябвало да бъде възобновена и уважавана, като в това време се подсигурява и сигурността на депутатите.

Посочва се, че с признаването на Гуайдо, Европейски Съюз и страните членки би трябвало да признаят и представителите, назначени от законните управляващи.

Те осъждат репресиите и насилието, довели до смъртни случаи на почтени. Екологичен потенциал упорства управляващите във Венецуела да подведат под отговорност отговорните и да подсигуряват главните свободи и човешки права.

До момента Гуайдо получи признанието на Съединени американски щати и множеството страни от Латинска Америка. Русия и Китай поддържат Николас Мадуро, който е настоящ президент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР