Европейският парламент призова тази вечер отново да се спре издаването

...
Европейският парламент призова тази вечер отново да се спре издаването
Коментари Харесай

ЕП очаква от ЕК до края на годината да се забрани издаването на златни паспорти

Европейският парламент прикани довечера още веднъж да се спре издаването на паспорти от страни в Европейския съюз срещу вложения, познати като " златни " паспорти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Евродепутатът Софи инт Велд, вносител на отчета, настоя до края на годината Европейската комисия да показа законопроект за възбрана на тези паспорти. По нейните думи документите служат не за привличане на същински вложения, а за мрачен бизнес, за пари с неразбираем генезис и са в интерес на съмнителни персони.

Тя означи, че Екологичен потенциал е против тези паспорти от 2014 година, както и че най-често такива документи получават съветски жители. Мнозина от тях са олигарси, свързани с Кремъл. Те заобикалят наказания, когато употребяват паспорта си от Европейски Съюз. Това би трябвало да спре, прикани Инт Велд.

По нейните думи е редно страните, които са издавали паспортите, да споделят получените облаги с бюджета на Европейски Съюз. Тя настоя да се забрани на непознати страни, които имат безвизов режим с Европейски Съюз, да издават " златни " паспорти.

Еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс заяви, че се чака България в околните дни да утвърди отпадането на тези паспорти. По неговите думи е добра вест, че Кипър е премахнал напълно тази активност, а Малта е спряла издаването на паспорти за жители на Русия и Беларус. 

Европейска комисия регистрира, че " златните " паспорти пораждат сериозна заплаха от корупция, пране на пари и за сигурността, уточни той. Рейндерс добави, че в днешната конюнктура е недопустимо жители на Русия и Беларус да получават паспорти от Европейски Съюз против възнаграждение. Тези паспорти трябва изцяло да отпаднат, настоя той.

Еврокомисарят по вътрешните работги Илва Йохансон уточни, че гражданството на Европейски Съюз е едно от най-големите постижения, ценено по целия свят. Толкова на ниска цена се продава, това са стотинки за хората от проведената престъпност. Този въпрос през днешния ден е незабавен, тъй като основава заплаха за сигурността. Трябва да се се засилят ограниченията за непрекъснато пребиваващите чужденци в Европейски Съюз, уточни тя. Еврокомисарят заяви, че много скоро Европейска комисия ще издаде рекомендация към европейските страни, изключително като се имат поради последните събития.

Групата на Европейската национална партия съобщи, че от години предизвестява за заплахите от " златните " паспорти и че половината от тях попадат в руснаци.

Социалистите и демократите отбелязаха, че доста страни от Европейски Съюз дават способи за заобикаляне на рестриктивните мерки за престой и престояване на чужденци. Те приканиха да бъде преустановен достъпът на съветските олигарси, както и " златните " визи и паспорти да се отстранен изцяло.

От " Обнови Европа " призоваха да се лишават паспортите и визите на попадналите в европейските санкционни описи против Русия и Европейска комисия да предложи нови общи правила в тази посока. От тази политическа група настояха държавите да ревизират нотариалните данни за благосъстоятелност, с цел да се откри дали вложенията, против които са издали паспорти, са в интерес на обществото.

Зелените приканиха да се спре даването на паспорти и визи на поддръжниците на режима на съветския президент Владимир Путин. Мръсни пари идват в Европа - ако бяхме прекратили тази активност, щяхме да спрем съветското въздействие. Сега този въпрос стои незабавно, прибавиха от тази политическа мощ.

Групата " Идентичност и народна власт " поддържа предложенията за прекъсването на " златните " паспорти, само че уточни като " проблем " това, че мярката се прицелва единствено в руснаци. Забравихте ли Донецк и Алепо, африканските диктатори и китайските комунисти, деспотите в арабските страни, попитаха от тази парламентарна мощ.

Европейските консерватори и реформатори нарекоха предлагането за отпадане на " златните " паспорти " чудесно " и " належащо ". Те настояха за инспекция на към този момент издадените документи.

Левите обявиха, че руският хайлайф оказва помощ на Путин, с цел да бъдат обстрелвани почтени хора. Според тях руските олигарси са виновни за закононарушенията против човечеството в Украйна. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР