Европейският парламент обяви днес Русия за държава, спонсор на тероризма,

...
Европейският парламент обяви днес Русия за държава, спонсор на тероризма,
Коментари Харесай

Европейският парламент обяви Русия за държава, спонсор на тероризма

Европейският парламент разгласи през днешния ден Русия за страна, спонсор на тероризма, аргументирайки се, че военните удари на Москва против цивилни цели, като енергийна инфраструктура, лечебни заведения, учебни заведения и убежища, нарушават интернационалното право, съобщи " Ройтерс ".
Прочетете още
Този ход е значително алегоричен, защото Европейският съюз не разполага с правна рамка, която да го поддържа. В същото време блокът към този момент наложи невиждани наказания на Русия поради нахлуването ѝ в Украйна.

" Умишлените набези и жестокости, осъществени от Руската федерация против цивилното население на Украйна, разрушаването на гражданска инфраструктура и други съществени нарушавания на правата на индивида и интернационалното филантропично право, съставляват терористични актове ", се споделя в резолюция, утвърдена от депутатите от Европейски Съюз.

Необходима е правна рамка на Европейски Съюз

Тъй като сега Европейски Съюз не може публично да дефинира страни за спонсори на тероризма, Европарламентът приканва Европейски Съюз и неговите страни членки да вкарат подобаваща правна рамка и да обмислят прибавянето на Русия в подобен лист. Това би довело до редица обилни ограничаващи ограничения против Москва и би имало дълбоки ограничаващи последствия за връзките на Европейски Съюз с Русия.

Междувременно членовете на Народното събрание приканват Съвета (държавите членки) да включи в антитерористичния лист на Европейски Съюз съветската паравоенна формация " Вагнер ", 141-ви специфичен моторизиран полк, прочут още като " Кадировците ", и други въоръжени групировки, милиции и марионетни сили, финансирани от Русия.

Резолюцията беше призната с 494 гласа " за ", 58 гласа " срещу " и 44 гласа " въздържал се ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР