Европейският парламент и Съветът на ЕС постигнаха временно споразумение за

...
Европейският парламент и Съветът на ЕС постигнаха временно споразумение за
Коментари Харесай

ЕП и Съветът на ЕС се споразумяха за нулеви емисии при новите автомобили и лекотоварни коли до 2035 г.

Европейският парламент и Съветът на Европейски Съюз реализираха краткотрайно съглашение за нулеви излъчвания при новите коли и лекотоварни коли до 2035 година За да влезе в действие обаче, то би трябвало да бъде публично утвърдено и от двете институции, предава. 

По гледище на Европейския парламент Комисията би трябвало да показа методология за оценката и информирането за данните за цялостния витален цикъл на излъчванията на въглероден диоксид на продаваните на пазарите в Европейски Съюз коли и ванове до 2025 г. До края на същата година, а по-късно – на всеки две години, тя ще разгласява отчет за напредъка към нулевите излъчвания по пътищата. 

Споразумението планува съществуващото европейско финансиране да бъде ориентирано към прекосяване към коли с нулеви излъчвания и обвързваните с него технологии. Най-вече би трябвало да има средства за дребните и междинни предприятия, свързани с веригата за доставки за автомобилната промишленост и уязвимите райони и общности. 

Предвидени са обаче и дерогации. До края на 2035 година те могат да бъдат дадени на дребни производители на коли - от 1000 до 10 000 годишно и на ванове - от 1000 до 22 000. След това те ще продължат за тези, които създават по-малко от 1000 коли годишно. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР