Европейският парламент и Европейският съвет постигнаха окончателно съгласие за размера

...
Европейският парламент и Европейският съвет постигнаха окончателно съгласие за размера
Коментари Харесай

Бюджетът на ЕС за 2018 година е приет, има орязване на пари за Турция

Европейският парламент и Европейският съвет реализираха дефинитивно единодушие за размера на бюджета на Европейски Съюз за следващата година.
Съгласно съглашението, разноските ще бъдат 144,7 милиарда евро, до момента в който поетите задължения ще са на стойност 160,1 милиарда евро. Екологичен потенциал поддържа този вид с 295 гласа „ за “ и 154 „ срещу “.
Може би най-важното решение във връзка с външните връзки на Европейски Съюз е това да бъдат орязани 105 млн. евро от предприсъединителните фондове за Турция – поради неспазването на правата на индивида и неналичието на същинско господство на правото. Освен това са замразени 70 млн. евро във връзка с бъдещи задължения на Европейски Съюз към Турция.
При договарянията сред Екологичен потенциал и Съвета беше решено да не бъдат орязвани 750 млн. евро за битка с безработицата и за поддръжка на икономическия напредък, както искаше Европейския съвет в началото. Ще има и още 116,7 милиарда евро т.е. общо 350 милиарда евро за битка с младежката безработица. Допълнителни 34 млн. евро ще има за подкрепяне на младите фермери, а нови 95 млн. евро отиват за начинания за битката с климатичните промени.
Интересен факт е, че бюджетите на някои от европейските организации също бяха увеличени. За Европол ще има още 3,7 милиарда евро, а за Евроджъст – 1,8 милиарда евро. 5 милиарда евро повече отиват за Европейската организация по бежанците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР