Европейският парламент (ЕП) в Страсбург взе решение пакетът за мобилност

...
Европейският парламент (ЕП) в Страсбург взе решение пакетът за мобилност
Коментари Харесай

Петър Курумбашев: Евродепутатите си свършиха работата по мобилния пакет. Сега е ред на българското правителство да образува пътен алианс на ниво държави и да блокират това предложение в Съвета на Европейския Съюз

Европейският парламент (ЕП) в Страсбург взе решение пакетът за подвижност да бъде върнат за преразглеждане в комисията по превоз и туризъм (ТРАН). Законодателният развой ще стартира изначало и ще има опция още веднъж за внасяне на промени по предлагането на Европейската комисия (ЕК).

По този метод българските евродепутати ще могат да продължат да пазят интереса на превозвачите на страните от Източна Европа и в частност на тези от България, а точно: транспортното средство да не се връща в страната на регистрация за натоварване и разтоварване на всеки три седмици; директивата за командироване на служащи да не се ползва за интернационалния транспорт; интернационалните водачи да имат правото и опцията да почиват в кабината на транспортното средство; да се удължи срокът за влизане в действие на наложителните интелигентни тахографи.

„ В тази борба има лагери на географската, а не на политическата външна страна на Европейския Съюз, като от едната страна са Португалия, Ирландия, Финландия, България, Хърватска, Румъния, Гърция, трите прибалтийски страни и Вишеградската четворка. От другата страна са останалите страни от географския център на Европа - Бенелюкс, Германия, Австрия и скандинавските страни “, сподели евродепутатът Петър Курумбашев.

„ Ние не успяхме да разберем, да вземем за пример, за какво, в случай че водачите са носталгични към техните фамилии и би трябвало да се връщат на всеки три седмици, това важи и за камионите? Имах диалог, през вчерашния ден, с моя сътрудник Исмаил Ертуг, който е идеолог на това предложение. Той ясно схваща, че това санкционира тъкмо нас – страните, които са в периферията на Европейски Съюз. Не е едно и също да се прибере един камион от Германия до Чехия и от Германия до България. След вчерашния избор той сподели, че чака ново предложение, което намираме за по-добро и по-компромисно “, сподели евродепутатът Петър Курумбашев.

„ Когато работим всички дружно – триумфът е общ и няма потребност някой да се пъчи на площада. Искам да се обърна към всички политически партии, преди всичко към ръководещите, да не приватизират триумфа на българските евродепутати и министър – ръководителят да не бъде посрещан на летище София като цар Освободител, все едно той взема решение какво се случва в Европейския парламент. За мен към момента изразът за цялостна капитулация на Макрон, продължава да виси като прани гащи в медийното пространство “, сподели още Петър Курумбашев.

„ Ако през вчерашния ден резултатът беше 5:4, без значение в чия изгода, и беше 89-а минута, безусловно решението на Екологичен потенциал значи, че резултатът става 0:0 и мачът стартира да се играе от първата минута. Отиваме в една патова обстановка и започваме от кота нула. Оттук нататък следват продължения, които могат да се окажат по-дълги и от самия мач, защото може да се окаже, че решението по тази тематика ще бъде взето в идващия мандат на Екологичен потенциал. С наближаването на европейските избори, желанието на избрани политици да се пъчат и да се демонстрират на площада нараства и опцията да се реализира компромис понижава. За това считам, че идващият парламент и идващите български евродепутати ще имат по-добри шансове да реализират взаимни отстъпки в сравнение с сегашният парламент “, добави Курумбашев.

„ Разбира се, е добра концепция да се обединят българските превозвачи с техни сътрудници от други страни по този въпрос. Този съвет може да бъде насочен и към българското държавно управление. Ние си свършихме работата, в този момент е ред на българското държавно управление да образува пътен алианс на равнище страни, какъвто са организирали страните от Централна и Западна Европа, и да блокират това предложение към този момент в Съвета на Европейския Съюз. “

„ В тази обстановка към момента работи настоящето европейско законодателство, а това състояние, може да се каже, че устройва нашите превозвачи. Твърде доста слушах мои сътрудници от Западна Европа, че приказват от името на болшинството и по какъв начин би било по-добре да се съгласим на някакви взаимни отстъпки. Говоренето от името на болшинството е тип болшевизъм, който и бил известен преди повече от 100 години, в сравнение с в този момент и не мисля, че би трябвало да е на мода в Европейския парламент. Тези, които през днешния ден приказваха от името на болшинството би трябвало да се съобразят с това, че има две равнопоставени отзиви в Екологичен потенциал. Не е редно никой да се пробва да постанова позицията си над другия, защото, когато има толкоз разнородни отзиви, не е редно да се декларира, че има единствено една единствена вярна позиция и тя е на тази страна, от която ти се намираш “, сподели българският евродепутат.

„ Мобилният пакет сподели какво в действителност работят евродепутатите и какво могат да създадат, когато са обединени, за националната идея. Показа и какъв брой значимо може да бъде европейското законодателство за България “.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР