Европейският парламент(ЕП) призовава Европейската комисия(ЕК) да представи задължителни правила за

...
Европейският парламент(ЕП) призовава Европейската комисия(ЕК) да представи задължителни правила за
Коментари Харесай

ЕП: Общо зарядно устройство най-късно до юли

Европейският парламент(ЕП) приканва Европейската комисия(ЕК) да показа наложителни правила за общо зарядно устройство най-късно до юли.
Съществува „ незабавна нужда от регулаторни дейности “ за понижаване на електрическите и електронните боклуци и за даване на опция на потребителите да вършат резистентен избор, споделят евродепутатите в резолюция призната с 582 гласа „ за “, 40 гласа „ против “ и 37 гласа „ въздържал се “, в която приканват за наложителното въвеждане на общи зарядни за всички мобилни устройства.
Парламентът приканва Европейска комисия да одобри преди юли 2020 г. делегиран акт предвиден през 2014 година в Директивата за радиосъоръженията, или, в случай че е належащо, да показа нова законодателна мярка преди тази дата.
Без да попречва нововъведенията, Европейска комисия следва да подсигурява, че ще бъде осъществяван „ постоянен обзор на законодателната рамка за общо зарядно устройство, поради техническият прогрес “. Евродепутатите още веднъж акцентират значимостта на научните проучвания и нововъведенията за възстановяване на съществуващите технологии и основаването на нови.
Парламентът приканва Европейска комисия: да предприеме ограничения за гарантиране на съвместимостта на различните безжични зарядни устройства с разнообразни мобилни устройства; да обмисли предлагането на законодателни начинания за увеличение на количеството събрани и рециклирани кабели и зарядни устройства в страните членки; да подсигурява, че потребителите няма да не престават да бъдат задължени да купуват нови зарядни устройства с всеки нов електроуред. Трябва да се въведат стратегии за отделянето на продажбата на зарядни устройства от продажбата на електроуреди, споделят евродепутатите, наблягайки обаче, че „ всяка мярка ориентирана към обособяване, следва да заобикаля евентуално по-високи цени за потребителите “.
Според някои оценки на въздействието, всяка година в международен мащаб се генерират към 50 милиона тона електрически и електронни боклуци, което приблизително съставлява повече от 6 кг на човек. През 2016 година в Европа са генерирани 12,3 милиона тона електронни боклуци, което е приблизително по 16,6 кг на човек. Краткият витален цикъл на някои устройства води до повече електронни боклуци, се отбелязва в резолюцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР