Европейският лекарствен регулатор ЕМА одобри ваксината на Valneva срещу коронавирус

...
Европейският лекарствен регулатор ЕМА одобри ваксината на Valneva срещу коронавирус
Коментари Харесай

Ваксината на Valneva срещу Covid получи одобрение в ЕС в момент на пренасищане на пазара

Европейският лекарствен регулатор ЕМА утвърди имунизацията на Valneva против ковид в миг, в който договорът на компанията с Европейската комисия виси на косъм, заяви Ройтерс.

Valneva се пробва да избави договорката с Европейската комисия, откакто разрешението за стартиране на имунизацията в комерсиалната мрежа беше забавено поради претенции от страна на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) за спомагателна информация.

Първоначалното съглашение с Европейска комисия предвиждаше поръчката на близо 60 милиона дози.

Заради забавянето на утвърждението и поради обстоятелството, че страните членки от Европейски Съюз към този момент би трябвало да се оправят с остатъка от ваксини против ковид, Европейска комисия алармира, че желае промени в съглашението и доста понижаване на дозите, разгласи Valneva по-рано този месец.

Според изпълнителния шеф на компанията обаче, в случай че този дребен размер на доставка бъде доказан, Valneva няма да може да поддържа имунизационната си стратегия.

Говорител на френския производител през вчерашния ден съобщи, че не престават разискванията на предлагането за смяна в контракта сред Европейска комисия и страните членки. Скоро се чака и окончателното решение за утвърждение на имунизацията от европейските управляващи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР