Eвропейският комисар за иновациите, научните изследвания, образованието, културата и младежта

...
Eвропейският комисар за иновациите, научните изследвания, образованието, културата и младежта
Коментари Харесай

Мария Габриел: Науката ни позволява да бъдем създатели

Eвропейският комисар за нововъведенията, научните проучвания, образованието, културата и младежта Mария Габриел откри през днешния ден в София Националния научно-образователен фестивал " Намереното потомство ".

" Науката ни разрешава да осъзнаем света към нас, само че и самите ние да бъдем основатели. Затова образованието в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката, или както го назоваваме още STEM обучение, ще играе все по-голяма роля ", сподели при откриването на форума в НДК Габриел.

" От общите ни старания дружно с учители, ментори, научни откриватели и промишленост зависи да свържем европейското научно-изследователско пространство с европейското пространство на обучение, с цел да изградим нова тактика на знанието ", съобщи още българският еврокомисар.



Във форума вземат участие преподаватели и възпитаници от цяла България, ръководителите на олимпийските ни тимове, учени от Българската академия на науките, академични преподаватели, експерти и организации, които взаимно работят за превръщането на образованието от основано на доктрина в практическо.

За поощряване на STEM образованието Европейската комисия и страните членки подхващат редица ограничения. Ключови измежду тях са обединението на националните STEM платформи, в която членува и България, както и стратегия " Еразъм+ ", насочена към начинания за поощряване на новаторски и интердисциплинарни подходи на преподаване.

" На европейско ниво се извършва самодейността " Нощ на европейските откриватели ", която демонстрира човешкото лице на науката и може да насърчи младежите да изберат научна кариера ", уточни комисар Габриел.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР