Европейският комисар за бюджета Гюнтер Йотингер заяви, че заплахите на

...
Европейският комисар за бюджета Гюнтер Йотингер заяви, че заплахите на
Коментари Харесай

Тръмп не може да спре Северен поток-2, отсече Брюксел

Европейският комисар за бюджета Гюнтер Йотингер съобщи, че заканите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп няма да спрат строителството на газовия план " Северен поток-2 ", оповестяват медии.

Йотингер също акцентира, че Европейската комисия счита за значимо Газпром да предложи заслужено съглашение за бъдещото потребление на съществуващите газопреносни трасета през Украйна.

" Никога не съм бил деен покровител на " Северен поток-2 ". Но истината е, че газопроводът е изграждан отдавна и не може да бъде спрян елементарно. Заплахите на Тръмп не са причина за това ", разясни той.

Европейски Съюз и Русия неведнъж повториха, че тръбата е чисто търговски план, като твърдят, че няма да докара до прекъсване на преноса на съветски газ през Украйна.

Вчера генералният шеф на Газпром Алексей Милер разкри, че в границите на плана " Северен поток - 2 " са издигнати 380 километра от газопровода.

Двете тръби би трябвало да бъдат издигнати до края на 2019 година Общата мощ на плана ще е 55 милиарда кубични метра газ на година. Изграждането му се прави оценка на 9,5 милиарда евро. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР