Европейският комисар по правосъдие Дидие Рейндерс ни поздрави, че е

...
Европейският комисар по правосъдие Дидие Рейндерс ни поздрави, че е
Коментари Харесай

ЕК очаква от България истински разследвания и съдебни процеси

Европейският комисар по правораздаване Дидие Рейндерс ни поздрави, че е изнемощял механизмът за съдействие и оценка. Това стана на съвещанието на комисията по европейските въпроси в Народното събрание, където организира полемика с депутатите по отношение на показване на Доклада на Европейската комисия (ЕК) за господство на закона за 2023 година

Полезен разговор с България във връзка с върховенството на закона, регистрира еврокомисарят, само че изиска спомагателни стъпки за самостоятелност на правосъдната система. България е поела задължения за битка с корупцията и би трябвало да ги извърши, по думите му. Европейска комисия чака от нас същински следствия и правосъдни процеси.

По-голяма бистрота за собствеността на медиите изиска още еврокомисарят. Освен това той предлага държавните средства за реклама да бъдат разпределяни през разнообразни медии.

Помощта за Украйна би трябвало да продължи, съгласно Дидие Рейндерс.

Екатерина Захариева от ГЕРБ даде увещание, че партията й ще направи всичко допустимо военните нарушители, отговорни за войната в Украйна, да получат заслужено наказване.

В Антикорупционната комисия да се назначат самостоятелни лица с нужната експертиза, предложи еврокомисарят, помолен за съвет от Кирил Петков. Иначе от коментара му стана ясно още, че не може бързо след законодателните промени да има забележими резултати в правораздаването.

Върховенството на закона би трябвало да бъде приоритет, съгласно еврокомисаря.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР