Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши пристигна в София за разговор

...
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши пристигна в София за разговор
Коментари Харесай

Кьовеши: Имам пълно доверие на делегираните прокурори в България

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши дойде в София за диалог с премиера Кирил Петков. Двамата дадоха брифинг след срещата си.

Петков благодари на Кьовеши за " изчерпателния диалог в доста градивен дух и с общата упоритост, че нарушавания, корупция и всевъзможни закононарушения, свързани с еврофондове, ще работим дружно, с цел да сме сигурни, че България не е мястото за такива закононарушения ". Мандатът, който има европейската прокуратура, е че всички закононарушения след 2017 могат да бъдат обект на следствие, което е обвързвано с европейски пари, сподели още той. По думите му Кьовеши го е уверила, че европейската прокуратура и българското държавно управление ще работят дружно, с цел да се реализиран действителни резултати.

Ето какво сподели Кьовеши след срещата:

Благодарна съм на българските жители за доверието в българската прокуратура. Сега е време българските управляващи да работят дружно с нас по доста значими случаи. Над 120 случая за следствие, това е статистиката за България, толкоз са сигналите, които сме получили от българските жители, информацията е най-много за измами с европейски средства. Не разясня вътрешни въпроси. Ще се срещна с още български министри, както и с основния прокурор на България.

На Кьовеши бе заложен любопитен въпрос. Въпросът бе дали е осведомена, че в България има деятелен напън и от страна на премиера и неговия представител, които упорстват непременно да да се окажат репресивни ограничения против Бойко Борисов и основният прокурор Иван Гешев.

Делегираните европейски и основни прокурори са самостоятелни. Нямам никакви сигнали, че някой е нарушил тази самостоятелност. Имам цялостно доверие на делегираните прокурори в България и с времето те ще потвърдят, че доверието, което са получили е справедливо, съобщи Кьовеши.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР