Европейския съюз ще използва нови устройства, които засичат всяка една

...
Европейския съюз ще използва нови устройства, които засичат всяка една
Коментари Харесай

Ново устройство ще контролира всяка човешка дейност в морето

Европейския съюз ще употребява нови устройства, които засичат всяка една човешката активност в морето. Това е една от новите ограничения на Брюксел за усилване на морската сигурност.

Прототипът за наблюдаване е пробван единствено преди месец – през септември 2017 година Устройството може да открива дребни кораби и да открива човешката активност в морски води.

Инструментът " Търсене на неидентифицирани морски обекти " или " SUMO " е програмен продукт, който автоматизирано проучва данните от спътниците за радарно обрисуване, с цел да може да открива кораби с дължина до 1 метър, даже при облачно време или през нощта.

Идеята е SUMO да улесни интернационалното съдействие при картографиране на корабните направления, наблюдаване на интензивността на корабоплаването, идентифициране на замърсяващите кораби, наблюдаване на риболовните действия, битката с пиратството и контрабандата и управление на морските граници.

Устройството е една от ограниченията, за които Брюксел отпуска забележителна сума за преодоляване проблемите в океаните и моретата, огласени публично по време на конференцията " Our Oceans " в Малта, където 112 страни, водачи и министри, бизнеси и цивилен организации поеха задължения за по-сигурни, чисти и безвредни морета и океани.

Морската сигурност е в основата на международната търговия и разцвет, само че тя е застрашена - от естествени бедствия, пиратство, трафик и въоръжени спорове. " За да създадем нашите океани по-безопасни и по-сигурни, Европейският съюз отдели 37,5 млн. Евро за обезпечаване на морска сигурност и противопоставяне на пиратството по крайбрежието на югоизточната част на Африка и в Индийския океан..

Други 4 милиона евро ще се влагат в стратегия за сателитна мониторинг Copernicus през 2017 година, с цел да могат организациите на Европейски Съюз и държавите-членки да наблюдават замърсяването на околната среда, да управляват противозаконния лов на риба и всеобщия търговски лов на риба в североизточната част на Атлантическия океан, Средиземно море, Балтийско море, Северно море, Черно море, Тихия океан и към Канарските острови.

Европейският съюз разгласи, че ще даде 80 000 евро за съдействието сред органите на бреговата защита в Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР