Европейските законодатели одобриха закон за регулиране на индустрията на криптовалутите.

...
Европейските законодатели одобриха закон за регулиране на индустрията на криптовалутите.
Коментари Харесай

ЕС одобри закон за регулиране криптовалутите

Европейските законодатели утвърдиха закон за контролиране на промишлеността на криптовалутите. Решението да одобри закон за пазарите на крипто-активи (Markets in Crypto-Assets, MiCA) прави Европейски Съюз първата широкомащабна пълномощия, която вкарва всеобхватни правила за контролиране на пазара на криптовалута и отбрана на потребителите. Новият закон ще влезе в действие през юли тази година, откакто бъде утвърден от всички 27 държави-членки на Европейски Съюз, съобщи комисарят по финансовите услуги Мейрид Макгинес.
Според специалиста по криптовалути Владислав Драмалиев това решение се възприема като позитивно, защото Европейски Съюз се трансформира в една от дребното юрисдикции, които имат ясни правила по какъв начин фирмите в бранша да се записват и да оперират.
" За потребителите се чака да има по-голяма отбрана и предвидимост при инвестиция в криптоактиви. текстовете, свързани със stable coins влизат в действие през юли 2024 година, при започване на 2025 година законът влиза в действие в целостта си ", съобщи той.
По думите му най-интересно е кой ще дефинира статута на активите - дали биткойнът е суровина, финансов инструмент или нещо друго. " Търговците би трябвало да схванат коя част от закона е годна за тях и да се записват в способния орган - в България ще е КФН. Лицензът ще е годен в целия Европейски Съюз. Целта е да се изсветли активността на бранша ", уточни Драмалиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР