Европейските страни стартират учебната година присъствено, това е и решението

...
Европейските страни стартират учебната година присъствено, това е и решението
Коментари Харесай

Учебната година започва присъствено, Вълчев очаква трудна за всички година


Европейските страни започват образователната година присъствено , това е и решението за България, и е дефинитивно , идната година ще е сложна за всички , разяснява пред НоваТВ министърът на образованието Красимир Вълчев.

Трябва да намерим формулата - да сме внимателни, само че и да живеем обикновено , изясни Вълчев и добави, че в един клас няма по какъв начин да бъдат разграничени децата и да бъдат накарани да носят по през целия ден маски, само че могат да бъдат разграничени класовете.

Следващата образователна година министерството избира тактиката на превключването, т.е. когато има заболели, класът или учебното заведение минават към електронно образование . " Ако едно дете е болно или е застрашено здравето на огромна група деца, преди излизахме в грипна почивка . Това беше чиста загуба на време . Вече до 30 дни ще има опция за образование в електронна среда ", добави Вълчев.

За най-малките възпитаници ще е най-трудно образованието в електронна среда, тъй като би трябвало да усвояват избрани привички . Предвиждат се спомагателни присъствени часове, в случай че децата отсъстват. Министерството ще предложи децата да са повече на открито в сравнение с в коридорите.

Студентите също се връщат присъствено , добави Вълчев.
 Синдикат „ Образование “ пита с какъв брой МОН борят пандемията
Синдикат „ Образование “ пита с какъв брой МОН борят пандемията

Дистанционно образование било история
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР