Европейските съюзници на САЩ трябва да обмислят възможността за самостоятелно

...
Европейските съюзници на САЩ трябва да обмислят възможността за самостоятелно
Коментари Харесай

САЩ иска европейските съюзници да финансират проекти в рамките на НАТО

Европейските съдружници на Съединени американски щати би трябвало да обмислят опцията за независимо финансиране на някои планове в своите страни, откакто Пентагонът пренасочи средства за създаване на граничната стена с Мексико, оповестява Ройтерс, цитирайки американският министър на защитата Марк Еспър. По думите му "става дума за шерване на тежестта ".

Американците ще се отдръпват от финансирането на планове, планувани в Съединени американски щати и Европа, с цел да употребява 3.6 милиарда $ за оборудването по границата с южната си съседка.
Един от тях е в Испания, където щяха да се вложат 21.6 милиона $ за създаване на пристанищни уреди. За склад за боеприпаси в Словакия бяха планувани 59 милиона $.
Отпадат и планове, като учебни заведения за децата на военни в Германия и Англия.
Пренасочването на средства беше остро подложено на критика от американските конгресмени, които акцентират, че това излага на риск националната сигурност и заобикаля решенията на Конгреса.
Може би това е и опит на администрацията на президента Доналд Тръмп да накара европейските страни от НАТО да заделят повече пари за защита, като Съединени американски щати упорстват съдружниците да дават най-малко 2% от своя Брутният вътрешен продукт за такива взаимни планове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР