Европейските рефери са били насърчени да дават по-сериозни наказания на

...
Европейските рефери са били насърчени да дават по-сериозни наказания на
Коментари Харесай

Ето за какво УЕФА предупреди съдиите да са по-строги в мачовете

Европейските рефери са били насърчени да дават по-сериозни санкции на футболистите за симулации, несъразмерни реакции след фаул и опити да изкарат картон на съперников състезател. Това се е случило на курса, през който са минали арбитрите от Стария континент, а новината бе оповестена от ръководителят на съдийската комисия към Роберто Розети.
Също по този начин съдиите са призовани да вземат по-строги ограничения в обстановки, когато играчите заобикалят рефера и оказват напън върху него, пробвайки да го принудят да промени решението си.
" Загрижени сме, не желаеме да се случват сходни произшествия. Те вредят на играта и на нехния имидж. Такова държание е неуважително и не отразява духа на честната игра, когато футболистите да вземем за пример се пробват да излъгват съдията или да му окажат напън да предизвести или изгони съперник ", съобщи Розети, представен от уеб страницата на УЕФА.

" Не желаеме това да се случи, не можем да се примирим. Затова молим съдиите да бъдат бдителни и да подхващат строги и поредни дейности в такива случаи. Особено значимо е реферите постоянно да работят съгласно това, което виждат, а не съгласно това, което чуват ", добавя шефът на Съдийската комисия към европейската централа.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР