Европейските прокурори, разследващи организираната престъпност, корупцията и тероризма, се обявиха

...
Европейските прокурори, разследващи организираната престъпност, корупцията и тероризма, се обявиха
Коментари Харесай

Европейските прокурори, разследващи мафиотски групи, корупция и тероризъм, се обявиха против закриването на спецправосъдието в България

Европейските прокурори, проверяващи проведената престъпност, корупцията и тероризма, се оповестиха срещу закриването на специправосъдието в България.

Днес по искане на представители на Съвета на Европа се организира онлайн среща на изпълнителния ръб на непрекъснатата конференция на прокурорите, работещи против проведената престъпност, корупцията и тероризма. На срещата се разиска идното закриване на профилираните структури на правосъдната власт в Република България. Всички участници в срещата показаха негативно мнение за закриването на структурите, призвани да се борят с проведената престъпност, тероризма и корупцията.

Чуждестранните представители показаха опасения за накърняване на независимостта на магистратите, върховенството на правото и основаване на усложнения в работата по международноправното съдействие по наказателни каузи. Взе се решение за превеждане на изключителна и незабавна среща на 28.04.2022 година на изпълнителния ръб на Постоянната конференция, който да излезе с декларация в отбрана на профилираните структури на правосъдната власт в Република България.

Създаването на непрекъснатата конференция на прокурорите, работещи против проведената престъпност, корупцията и тероризма, се основава на разпореждания от Конвенцията на Организация на обединените нации против транснационалната проведена престъпност, подписана в Палермо, Италия през 2000 година Дейността й се поддържа от Организацията за сигурност и съдействие в Европа.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР