Европейските министри на финансите ще обсъдят идната седмица промени в

...
Европейските министри на финансите ще обсъдят идната седмица промени в
Коментари Харесай

Увеличаване на данъците на интернет гигантите

Европейските министри на финансите ще обсъдят идната седмица промени в регламентите за да бъдат увеличени налозите на многонационални интернет компании като Google (Google) и Амазон (Amazon), излиза наяве от документ, станал притежание на Ройтерс, осведоми Българска национална телевизия.

Онлайн колосите са изправени пред възходящ напън в Европа поради плащаните от тях ниски налози, само че страните постоянно се затрудняват да усилят данъците заради съществуващите регламенти, ограничаващи облагането до страните, където те участват физически.

Сегашната законова рамка облагодетелства цифровите компании по отношение на останалите и лишават страните от скъпи приходи, се споделя в документ на естонското председателство на Европейски Съюз, квалифициран за неофициалната среща на финансовите министри в Талин на 15 и 16 септември.

Документът предлага промяна на интернационалните данъчни закони, с цел да се промени схващането за " непрекъснато определяне ", тъй че цифровите компании да бъдат облагани там, където основават доходи, а освен в страните, където се намира данъчната им централа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР