Европейските лшдери адмирираха решението наКамарата на представителите да одобри помощта

...
Европейските лшдери адмирираха решението наКамарата на представителите да одобри помощта
Коментари Харесай

ЕС и НАТО приветстваха решението на Конгреса за помощта за Украйна

Европейските лшдери адмирираха решението наКамарата на представителите да утвърди помощта за Украйна.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази вяра законовият пакет да бъде гласуван от Сената колкото може по-скоро: " Приветствам преобладаващия позитивен избор от Камарата на представителите. Украйна заслужава цялата поддръжка, която може да получи против Русия. Сега настояваме американския Сенат да я гласоподава допустимо най-бързо, защото на карта са заложени животи. Трансатлантическите сътрудници са обединени в поддръжка на свободата и демокрацията. " - написа тя в платформата " Х ".

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също изрази утвърждението си: " Приветствам утвърждението от страна на Камарата на представителите на нов огромен пакет помощ за Украйна. Украйна употребява оръжията, обезпечени от съдружниците от НАТО, с цел да унищожи съветските. Това ни дава повече сигурност на всички нас - в Европа и в Северна Америка. "

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел на своя ред приветства решението:
" Приветствам вота в Камарата на представителите, с който бе утвърдена извънредно нужната и основна помощ от 60 милиарда $ за Украйна. " - написа той в Х.
" Това изпраща явен сигнал до Кремъл - тези, които имат вяра в свободата и хартата на Организация на обединените нации, ще продължат да поддържат Украйна и нейният народ ", безапелационен е Мишел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР