Европейските лидери се хвалят, че са намалили зависимостта си от

...
Европейските лидери се хвалят, че са намалили зависимостта си от
Коментари Харесай

Политико: Европа все още не може да се откаже от навика да ползва руски газ

Европейските водачи се хвалят, че са понижили зависимостта си от съветския газ, откогато Владимир Путин нахлу в Украйна. Но това е единствено част от истината, написа " Политико ".

Докато доставките на природен газ, доставян по тръбопроводи, са намалели фрапантно тази година, през първите девет месеца на 2022 година вносът на полутечен природен газ (LNG) от Русия в Европейски Съюз се е нараснал с 46% на годишна база, сочат данни на Европейската комисия, представени от изданието.

За страните от Европейски Съюз рискът е, че възходящото потребление на полутечен природен газ от Русия може да сложи Европа на милостта на нов кръг от газовия шантаж на Путин през 2023 година, тъкмо когато блокът се стреми да запълни газовите си ресурси за зимата.

Служителите на Европейски Съюз се гордеят, че от началото на войната страните са понижили закупуването на съветски изкопаеми горива в опит да се утежни финансовото положение на Кремъл. " Трябва да понижим приходите на Русия, които Путин употребява, с цел да финансира зверската си война в Украйна ", съобщи през септември ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

И до момента в който намаляването на доставките на газ по тръбопроводите е фрапантно - композиция от Русия, която лимитира потоците по тръбопроводите, и страните от Европейски Съюз, които диверсифицират вноса си, по-малката търговия на Европа с полутечен природен газ от Русия показва друга история.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР