Европейските крайни потребители няма да могат да избегнат ценовия шок

...
Европейските крайни потребители няма да могат да избегнат ценовия шок
Коментари Харесай

Европейските потребители няма да избегнат енергийния ценови шок

Европейските крайни консуматори няма да могат да избегнат ценовия потрес от поскъпващата сила, разяснява министърът на инфраструктурата на Словения Йерней Въртовец. Неговата страна е ротационен ръководител на общността и хазаин на неофициална среща на министрите, отговарящи за превоз и енергетика в Европейски Съюз, предава Investor.

На срещата растящите цени на силата са били измежду главните тематики за полемика, излиза наяве от известие на Европейския съвет.

" Електроенергията и природният газ са борсови артикули и страните от Европейски Съюз не би трябвало, даже и да могат, да употребяват характерни дейности за контролиране на пазарните съставни елементи от цените ", безапелационен е Въртовиц и показва, че страните подхващат дейности за намаляване на резултата от скъпата сила.

Но нито една от тези ограничения действително не оказва помощ за бъдещето понижаване на зависимостта на Европа от вноса на енергоизточници, разяснява още словенският министър. За него зелената сила ще помогне за това, както и увеличението на енергийната успеваемост и цялостната интеграция на европейския енергиен пазар, която може да избегне пазарните аномалии.

Във връзка с тези мнения енергийните министри са разискали r промени в Директивата за енергийна успеваемост, предлагайки нарастване на задачите, които да доведат до понижение на енергийното ползване с 9% до 2030 година, по отношение на нова база - 2020 година.

Възобновяемите енергийни източници би трябвало да бъдат интегрирани в цялата стопанска система - това е ефикасното бъдеще на бранша, счита още Въртовиц. За него бизнесът и семействата би трябвало да могат да употребяват повече зелена сила.

Енергийните министри са разискали и промени в Директивата за възобновимите източници, с цел да бъдат реализирани заложените цели за понижаване на въглеродните излъчвания с най-малко 55% до 2030 година. Сегашната цел е за 40% понижение на излъчванията до 2030 година.

Една от концепциите е да бъде повишен делът на възобновимата сила до 40% от общия енергиен микс на общността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР