Европейските информационни мрежи в България ще отбележат Деня на Европа

...
Европейските информационни мрежи в България ще отбележат Деня на Европа
Коментари Харесай

Безплатно кино и информационен щанд за Деня на Европа в Дома на киното

Европейските осведомителни мрежи в България ще отбележат Деня на Европа на 9 май с общо събитие под мотото „ Европа е опция. Европа е независимост и сигурност. Европа си ти! “.

В 10,30 ч., в Дома на киното (ул. „ Екзарх Йосиф “, №37 в София) ще отвори информативен щанд, където ще се раздават материали за Европейския съюз, както и информация и препоръки за правата ни при пътешестване, извършване на покупки и отмора в границите на Общността. Ще има и информация за опциите за работа, бизнес, образование и просвета в Европейски Съюз.

Успоредно с това в Дома на киното през целия ден с безвъзмезден вход ще текат прожекции на европейски филми, подкрепени от стратегия МЕДИА на Европейски Съюз.

По традиция в организацията на празника на Европа си партнират Европейският потребителски център България, Информационният център „ Европа Директно ”- София, Мрежата за съдействие сред Европейската комисия и европейските публични служби по заетостта – EURES, Националният център за контакт по стратегия „ Европа за жителите ”, Бюро „ Творческа Европа ” (офиси Култура и МЕДИА) и Enterprise Europe Network - България.

Кинопрожекциите стартират в 11 ч с детската анимация „ Луис и извънземните “ и не престават в 13 ч с документални филми:

„ Звярът е още жив ” (България 90’, реж Мина Милева, Весела Казакова) - 13:00 ч.
„ Чия е тази ария ” (България, Германия,Финландия, Дания, Белгия, 70’, реж. Адела Пеева, 2003) - 14:45 ч.
„ Коридор №8 ” , (България 2008, 74’, реж. Борис Десподов) - 16:15 ч.
„ Проблемът с комарите и други истории ”  (България, Германия, Съединени американски щати, 2007, 100’, реж. Андрей Паунов) - 17:45.

В 19,45 ч стартира финландската продукция „ Най-щастливият ден в живота на Оли Маки “ , а в 21,30 ч е началото на специфичната прожекция „ кино за смелите “ – австрийският филм „ Сафари “ .

Повече за програмата може да се види на уеб страницата на Дома на киното, както на уеб страниците на уредниците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР