Европейските граждани определят икономическото положение, състоянието на публичните финанси на

...
Европейските граждани определят икономическото положение, състоянието на публичните финанси на
Коментари Харесай

Икономическото положение е основен повод за безпокойство сред гражданите на ЕС

Европейските жители дефинират икономическото състояние, положението на обществените финанси на страните членки и имиграцията като трите съществени казуса на ниво Европейски Съюз, съгласно оповестеното през днешния ден ново изследване " Стандартен Евробарометър ", оповестиха от Представителството на Европейска комисия в България.

Икономическото състояние е съществена угриженост и на национално ниво, следвано от опазването на здравето и безработицата.

В смутни времена, белязани от пандемията от ковид, доверието в Европейски Съюз остава устойчиво и европейците имат вяра, че в бъдеще Европейски Съюз ще вземе верните решения в отговор на пандемията.

В новото изследване на " Евробарометър ", извършено през юли и август, загрижеността за икономическото състояние е отразена във усещането за актуалното положение на стопанската система. 64 % от европейците считат, че ситуацията е " неприятно ", а 42 на 100 - че стопанската система на тяхната страна ще се възвърне от неподходящите последствия от пандемията от ковид " през 2023 година или по-късно ".

Европейците са разграничени (45 на 100 " задоволени " по отношение на 44 на 100 " неудовлетворени " ) във връзка с ограниченията, подхванати от Европейски Съюз за битка с пандемията. 62 % декларират обаче, че се доверяват на Европейски Съюз да взема верните решения в бъдеще, а 60 на 100 остават оптимисти за бъдещето на Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР