Европейските дни на наследството 2018 ще се честват в цяла

...
Европейските дни на наследството 2018 ще се честват в цяла
Коментари Харесай

Европейски дни на наследството в София

Европейските дни на наследството 2018 ще се празнуват в цяла България и по-специално в София. Те ще се проведат на 15 и 16 септември под мотото „ Изкуството да споделяме “.
Европейските дни на наследството в София ще дават на жителите и гостите на столицата опцията да посетят разнообразни забележителни здания с висока културна стойност. Тази година над 35 здания ще отворят порти.
Академията отваря вратите на една от най-старите и емблематични здания в центъра на София. Желаещите да посетят Централната постройка на Българска академия на науките на ул. „ 15-ти ноември 1 “ ще имат опцията да прегледат сбирката „ Книжовното завещание на Марин Дринов в Централна библиотека на Българска академия на науките “, обвързвана със 180-годишнината от рождението му. Екскурзовод ще изнесе сказка на български и британски език за историята на постройката и на най-старата институция у нас. Филмите „ Блян за благополучие “ и „ Българска академия на науките – теоретичен и нравствен център “ ще се прожектират в зала „ Проф. Марин Дринов “.
За трета поредна година Софийският университет също ще бъде част от Европейските дни на наследството - София 2018 година, проведени от Столична община, Министерството на културата и Френския културен институт в България.
На 15 септември, сред 10.00 и 16.00 ч., посетителите ще могат да прегледат Аулата и Централното предверие на Ректората, както и Музея на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". От 10.00 до 17.00 ч. ще бъде отворена и Университетската библиотека " Св. Климент Охридски ".
В постройката на Факултета по публицистика и всеобщи връзки Музейната експозиция за история на радиото в България „ Проф. Веселин Димитров “ ще посреща жителите и гостите на София в събота и неделя от 10 до 17.00 ч.
Първите дни на културното завещание стартират да се организират през 1984 година във Франция. От 1991 година насам се предизвикват от Съвета на Европа, а по-късно от Европейския съюз. В България те се трансформират в обичайно събитие и се организират на територията на разнообразни общини в цялата страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР