Европейските бизнес лидери са склонни към по-малки технологични инвестиции в

...
Коментари Харесай

Европа изостава в технологичните инвестиции от конкурентите


Европейските бизнес водачи са склонни към по-малки софтуерни вложения в името на дълготраен напредък, сочи нов отчет на Accenture
(снимка: CC0 Public Domain)

Близо две трети (65%) от европейските бизнес водачи удостоверяват, че са изправени пред най-предизвикателната работна среда в последните години. 77% са уверени в потенциала на своите организации да ускорят темпа си на напредък, въпреки и в изискванията на стопански спад, сочи нов отчет на софтуерната компания Accenture, оповестен на г одишната среща на Световния стопански конгрес в Давос.

Нарастващите разноски за сила са най-сериозното предизвикателство за европейските компании, което директно въздейства върху маржовете на облага, показват 19% от респондентите в изследването „ Ускоряване на пътя на Европа към преоткриване ”. На второ място (14%) интервюираните представители на бизнеса слагат спиранията на веригата за доставки.

Независимо от компликациите, 81% от европейските бизнес водачи са уверени, че организациите, които управляват, са в позиция, която благоприятства напредък в бъдеще. Основна причина за тяхната сигурност е това, че сполучливо са се справили с пандемията.
още по темата
Европа изостава с софтуерните вложения по отношение на съперниците си, е един от изводите в отчета, който проучва финансовото показване на близо 3 000 компании в международен мащаб. Докато европейските компании регистрират съществени облаги, техните доходи порастват по-бавно, спрямо тези на бизнесите в Северна Америка и Азиатско-тихоокеанския район.

Европейските компании превъзхождат съперниците си в три от шест основни области – резистентност, гении, ликвидност и ръководство на разноските, само че изостават доста в повишението на продажбите и потреблението на технологии, които предизвикват корпоративния напредък. Освен това по-рядко употребяват най-новите технологии и утвърждават софтуерно насочен бизнес модел, учреден на цифрова промяна.

„ Силната доходност на европейските компании и по-слабият ритъм на напредък се трансформират в причина те да извлекат стойност от към този момент съществуващи бизнес потоци, в сравнение с да развиват нови такива ”, разяснява Майкъл Брюкнер, основен стратегически шеф на Accenture за Европа. „ Въпреки че усъвършенстването на разноските и максимизирането на настоящата облага са от изключителна значимост, тези стъпки би трябвало да обезпечат генериране на ликвидност за бъдещи вложения ”.

Успоредно с построяването на устойчиви решения през последните години, европейските компании би трябвало да се концентрират и върху настоящите провокации, пред които са изправени. Докладът предлага стратегически стъпки, които да подхващат, за превъзмогване на дефицитите си в региона на технологиите и облекчаване на потребностите на клиентите:

1. Изграждане на постоянни цифрови решения в кратковременен проект: обезпечаване на непрекъсната, фокусирана и цялостна промяна. Тя включва облачни технологии, разбор на данни и изкуствен интелект, които спомагат за скалиране на нови процеси, нововъведения и даване на решения вътре в компанията.

2. Ускоряване на енергийния преход , в това число работа в еко системите за фокусиране на европейската стопанска система към генерирането на нулева сила (Net zero) и кръгови правила за световна конкурентоспособност.

3. Привеждане на политиките в сходство с новите потребителски потребности: разглеждане на клиентите в подтекста на всички действия, които правят в своето всекидневие – посредством потребление на човешки и машинен разсъдък.

4. Фокус върху гениите като съществена част от корпоративната бизнес тактика.

„ Днес множеството организации преоткриват обособени елементи от своята организация. Но с цел да са сполучливи в променливата бизнес среда, те ще би трябвало да преразгледат напълно своите оперативни модели, като утвърдят нови способи на работа. Тези невиждани времена изискват невиждан отговор от европейските компании ”, прибавя Жан-Марк Олание.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР