Европейските акции записаха повишение в петък в динамична сесия на

...
Европейските акции записаха повишение в петък в динамична сесия на
Коментари Харесай

Европейските акции записаха ръст след историческия срив

Европейските акции записаха покачване в петък в динамична сесия на фондовия пазар след най-сериозната ликвидация на бумаги в историята. Общият показател Stoxx 600 се изкачи с 2,5% по време на следобедната търговия.

Показателят се срина с 11 на 100 в четвъртък, като по този начин записа най-значителната загуба на дневна база. Това се случи след новината, че Щатите лимитират пътуванията от Европа към Съединени американски щати, а Европейската централна банка остави главните лихви без смяна.

Междувременно в Съединени американски щати главните показатели започнаха деня с възобновяване откакто през вчерашния ден " Уолстрийт " беше изправен пред най-сериозната ликвидация от 1987 година насам. В четвъртък Dow Jones се сви с 9,99%, а S&P 500 - с 9,5 на 100.

В петък сутринта първият съумя да се възвърне с 1,73% нагоре, а вторият - с 1,85 на 100. Nasdaq Composite добави 1,79 на 100.

Малко по-късно денем обаче показателите в Съединени американски щати " изтриха " утринните си облаги откакто стана ясно, че Вашингтон ще разгласи изключителна обстановка в страната поради разпространяването на ковид. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР