Европейски учени са разработили метод, с който декодират чувствата на

...
Европейски учени са разработили метод, с който декодират чувствата на
Коментари Харесай

Разкодираха чувствата на свинете по грухтене и квичене

Европейски учени са създали способ, с който декодират възприятията на свинете по тяхното грухтене, сумтене и квичене в план, целящ да усъвършенства живота им. Биолозите проучили над 7000 записа на 411 прасета, преди да ги обобщят в 19 категории, заяви БНР. " Показахме, че е допустимо да се дефинират главните страсти на свинете по тяхната вокализация ", декларира пред Агенция Франс Прес шефът на плана Елоди Брифър, която преподава в Университета на Копенхаген.
Проектът, който е разграничен сред Швейцария, Дания, Франция и Чехия и оповестен в сп. " Нейчър ", предлага нов способ да се усъвършенства животът на животните посредством инструмент, който категоризира страстите въз основа на издадените звуци. След като бъде създаден, той ще разреши на фермерите, които в този момент могат да ревизират най-много физическото им положение, да следят и менталното им здраве.
Данните от проучването сочат, че положителни чувства се показват с малко грухтене, а за отрицателните са присъщи по-продължителните звуци. Учените избрали за изследването свинете, а не крави или зайци, защото прасетата са известни със забележителния обсег от издавани звуци.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР