Европейски страни, сред които Германия, Франция и Италия, настояват Брюксел

...
Европейски страни, сред които Германия, Франция и Италия, настояват Брюксел
Коментари Харесай

Някои страни от ЕС искат гаранции за икономиките си при евентуални санкции срещу Русия

Европейски страни, измежду които Германия, Франция и Италия, упорстват Брюксел да откри метод да отбрани стопанските системи им от резултата на възможните наказания против Русия, ако нападне Украйна. Според източници на Bloomberg държавното управление в Рим организира полемики с други страни членки на Европейски Съюз по отношение на разновидностите за намаляване на отрицателното въздействие, които наказателните ограничения могат да окажат върху основни браншове от италианската стопанска система, в това число разискване на евентуално изключване на енергийния бранш от глобите.

Освен това Германия и Италия са изразили терзания за банковите си браншове. В този случай Рим е предложил налагането на наказателни ограничения върху съответни лица вместо върху обширни елементи от съветската стопанска система.
Пакетът със наказания е подготвен
През предходната седмица Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел съобщи, че пакетът със наказания към този момент е подготвен. " Имаме квалифициран доста сериозен пакет. Енергията ще бъде една от най-важните тематики в него ", разяснява той. По думите му в случай че се наложи, неотложно ще бъде свикана изключителна среща, на която ограниченията ще бъдат публично признати.

Нидерландия и Полша също са измежду страните, които са изказали опасения по отношение на последствията от глобите върху избрани браншове, в това число енергетиката, суровините и банките. Италианското държавно управление към този момент е изпратило писмо до Европейската комисия, в което разказва терзанията за стопанската система си и упорства за създаването на обезщетителен механизъм, който да смекчи резултата от наказателните ограничения във връзка с европейските страни.В същото време италианският министър председател Марио Драги показва, че членките на НАТО би трябвало да останат обединени по отношение на ограниченията против Русия при положение на офанзива по Украйна. " Трябва да поддържаме постоянна тактика за въздържане. Не би трябвало да демонстрираме уязвимост ", декларира той.
Реклама
Европейски Съюз към този момент заобикаля да оповестява детайлности за пакета от наказания на всички страни членки по едно и също време. Вместо това пожеланият метод е да се организира съвещания в дребни групи, с цел да се лимитират различията.
Зависимостта на ГерманияГермания се притеснява, че Русия ще приключи доставките на газ в отговор на западните наказания, които могат да бъдат наложени, в случай че нахлуе в Украйна, сподели немският финансов министър Кристиан Линднер в изявление за Financial Times. Според него страната би трябвало да построи LNG терминали, с цел да диверсифицира доставките. " Ако погледнете Студената война, без значение какво се случи сред НАТО и Варшавския контракт, в никакъв случай не е имало обстановка, в която политическото напрежение да навреди на съдействието в енергийния бранш ", твърди Линднер. " Сега нещата могат да бъдат разнообразни ".Министърът счита, че Германия би трябвало да създаде проект за обезпечаване на различни доставки на газ. Той добави, че актуалната рецесия сподели, че Германия би трябвало да диверсифицира своя импорт на сила, по-специално посредством закупуване на повече полутечен природен газ. За това Германия би трябвало да строи терминали за полутечен природен газ през идващите години. Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Марина Станева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР